2018年12月12日(水), 13:00 - 14:30

【Event Number】
20180119

This event is subject to the point system.
*Participants shall come to the classroom before the Lecture starts.
  Fill your name on the participants list at the room.
  After the lecture, the administrator would give participation card.

【Brief Overview】
This study presents the first attempt to document business activities by the Thai military in 1957-2016 and argues that the Thai military has been a business group. The core of this business group comprises of the firms owned by the military as an institution and the military units that produce non-security services for commercial purposes. In addition, there is an extensive network of military-affiliated firms which are related to the military through concessions of production, individual owners and/or members of the board of directors.
I find that the primary businesses of the Thai military have been banking and broadcasting services. Its secondary businesses have been built upon the military’s vast holdings of land. These are banquet events, a commercial airport, golf courses, hotels and sport clubs. Its network of affiliated firms has extended to a wide range of industries: banking; commercial airports; construction; insurance; international trade; manufacturing of industrial inputs, sugar and alcoholic beverage; mining; oil refinery; real estates including industrial real estates; transportation and tourism. Globalization has played an important role in the expansion of the Thai military businesses by facilitating imports of capital goods and inflows of foreign capital.

【Eligible Person】
Graduate School of Management Students, Graduate School of Economics Students, and Faculty Members

Venue】
Case Study Seminar Room
Research Building #2, 3rd Floor

【Leading Person】
Professor Asli M. Colpan

【Admission fee】
Free

【Registration
No need Registration in advance

【Contact】
●Professor Asli M. Colpan
E-mail:colpan.asli.2e*kyoto-u.ac.jp (replace*with@)
Tsukiyama
E-mail:tsukiyama.kayoko.4z*kyoto-u.ac.jp (replace*with@)

現在地: ホーム イベントカレンダー December. 12 Seminar “The Thai Military As a Business Group, 1957-2016” by Associate Professor, Kanda Naknoi, the Department of Economics at the University of Connecticut.