2019年02月04日(月), 14:45 - 16:15

【イベント番号】
20180143
This event is subject to the point system.
・Active participation in the discussion.Receving a points certification on the day.

【Brief Overview】
Speaker:Dr. Jean-Francois Hennart
(Tilburg School of Economics andManagement, The Netherlands・Professor Emeritus / DIG, Politecnico diMilano Milano, Italy・Visiting Professor)

Title: “What's so special about Born Globals: their entrepreneurs or their business systems?”

Jean-François Hennart (PhD, Economics, University of Maryland) is Professor of International Management emeritus at Tilburg University and visiting professor at Politecnico de Milano in Milan and WU in Vienna. His research focuses on the comparative study of international economic institutions such as multinational enterprises (MNEs) and their contractual alternatives, joint ventures and alliances, modes of foreign market entry, family firms, Born Globals, and MNEs from
emerging markets. His Theory of Multinational Enterprise (1982) pioneered the application of transaction cost theory to international business. He is a Fellow of the Academy of International Business and of the European International Business Academy and holds an honorary doctorate from the University of Vaasa. His work in the Journal of International Business Studies, Strategic Management Journal, Global Strategy Journal, Management Science, Organization Science, Journal of Economic Behavior and Organization, and in other top journals, has been cited more than 16,000 times.

【Language】

【Eligible Person】
All GSM students

【Venue】
Miziho Hall, Basement 1 of Law-Economics Faculty Buiilding, East

【LeadingPerson】
Professor Tomoki SEKIGUCHI

【Admission Fee】
Free

【Registration】
Please come to the seminer room directly.

【Contact】
Professor Tomoki SEKIGUCHI
E-mail:tomoki*econ.kyoto-u.ac.jp (Please change *to@ )

現在地: ホーム イベントカレンダー February 4. International Business Research Seminar